Dag van de Literatuur verandert van richting, maar niet van doel!

Als u tegen ons Dag van de Literatuur zegt, zien we vijfduizend jongeren rond schrijvers en tussen boeken dartelen in De Doelen. Het grootste literaire festival voor jongeren in de Lage Landen verandert in 2021 van richting, maar niet van doel: jongeren enthousiasmeren voor literatuur en boeken.

Die verandering van richting mag u letterlijk nemen: als uw leerlingen niet met de bus naar De Doelen mogen komen, komen wij met een bus vol schrijvers tot in uw klaslokaal. En dat doen we niet op één dag, maar we maken er meteen een week van. Of twee. Van 15 tot met 26 maart gaat de Dag van de Literatuur LOKAAL!

O.a. Lize Spit, Alex Boogers, Christine Otten, Ingmar Heytze, Ellen Deckwitz, Kader Abdolah, Nelleke Noordervliet, P.F. Thomése en Tommy Wieringa hebben alvast hun deelname bevestigd en zullen van 15 tot en met 26 maart uitrijden, in wisselende samenstellingen en constellaties, maar met één gedeelde missie: literatuur tot in uw klaslokaal brengen en van jongeren lezers maken.

Wat mag u verwachten als u voor uw leerlingen een kaartje koopt?

  • Een bus met drie schrijvers, één moderator en een muzikale act, die op school een literaire talkshow komen brengen. Interactie met de leerlingen is gegarandeerd.

Wat verwachten we van u?

  • Drie momenten tussen 15 en 26 maart waarop u onze karavaan kunt ontvangen en met welke schrijvers u bij voorkeur de bus vult. Wij trachten in de mate van het mogelijke rekening te houden met uw wensen.*
  • Een ruimte op school waar de literaire talkshow coronaveilig kan plaatsvinden. U geeft ons de technische voorzieningen door, wij zorgen voor de logistieke opvolging en eventuele opvolging.

Doet u met uw leerlingen ook mee?

 

*Neem gerust contact met ons op mocht deze periode u niet schikken of mocht u andere vragen hebben. We zoeken samen een oplossing!

 

Deel deze pagina:

Nieuws