Dag van de Literatuur verandert van richting, maar niet van doel!

De Dag van de Literatuur ontsnapt niet aan de impact van de heersende pandemie. Noodgedwongen, maar onverminderd enthousiast, veranderen we van richting, maar niet van doel en dat is nog steeds: jongeren laten proeven van het beste wat de literatuur te bieden heeft.

Die verandering van richting mag u letterlijk nemen: als uw leerlingen niet met de bus naar De Doelen mogen komen, komen wij met een goed gevulde bus met schrijvers tot bij uw leerlingen.

En dat doen we niet op één dag. Jawel, u leest het goed: als we geen Dag van de Literatuur mogen organiseren, maken we er gewoon een week van. Of twee. Dag van de Literatuur gaat LOKAAL.

O.a. Alex Boogers, Christine Otten, Ingmar Heytze, Joke van Leeuwen, Kader Abdolah, Nelleke Noordervliet, P.F. Thomése, Splinter Chabot en Tommy Wieringa hebben alvast hun deelname bevestigd en zullen van 15 tot en met 26 maart uitrijden, in wisselende samenstellingen en constellaties, maar met één gedeelde missie: literatuur tot in uw klaslokaal brengen en van jongeren lezers maken.

Wat mag u verwachten als u voor uw leerlingen een kaartje koopt?

  • Een goed gevulde bus, met drie schrijvers, één moderator en een muzikale act, die op school een literaire talkshow komen brengen. Interactie met de leerlingen is gegarandeerd.
  • EXTRA: een aanvullend educatief pakket met online webinars, workshops en lezingen van vooraanstaande schrijvers, inbegrepen in de ticketprijs, gratis voor uw leerlingen toegankelijk via een inlogcode.

Wat verwachten we van u?

  • Drie momenten tussen 15 en 26 maart waarop u onze karavaan kunt ontvangen en met welke schrijvers u bij voorkeur de bus vult. Wij trachten in de mate van het mogelijke rekening te houden met uw wensen.*
  • Een ruimte op school waar de literaire talkshow coronaveilig kan plaatsvinden. U geeft ons de technische voorzieningen door, wij zorgen voor de logistieke opvolging en eventuele opvolging.

Doet u met uw leerlingen ook mee?

 

*Neem gerust contact met ons op mocht deze periode u niet schikken. We zoeken samen een oplossing!

 

Deel deze pagina:

Nieuws