Drie maal literatuur tot in het klaslokaal

Er zijn dit jaar drie manieren om de Dag van de Literatuur te beleven. Grijp de kans om op een inspirerende en tegelijk verantwoorde manier met gerenommeerde schrijvers in gesprek te gaan. Het maakt niet uit of dat met 25 of 225 leerlingen is! Doet u al mee?

Want duizenden jongeren koppelen aan schrijvers en hun boeken: dat is de centrale doelstelling van de Dag van de Literatuur. Om die garantie te blijven bieden, past het grootste literaire festival van de Lage Landen zich soepel aan de coronamaatregelen aan.

Wat mag u verwachten? Kaartjes kosten € 19,50 euro per leerling en er zijn drie mogelijkheden:

  1. De Dag van de Literatuur LOKAAL reist vanaf 15 maart telkens met drie verschillende schrijvers en één presentator naar de deelnemende scholen om met leerlingen in gesprek te gaan.
  2. Vanaf 1 april kan een digitaal alternatief plaatsvinden. De basisgedachte blijft overeind: per school worden drie schrijvers en een presentator aan elkaar gekoppeld om er via videoverbinding een lesuur lang een live talkshow te geven.
  3. Als derde mogelijkheid kunnen scholen de Dag van de Literatuur LOKAAL flexibel inplannen in het lesrooster van de deelnemende klassen, thuis of op school. Middels een vooraf opgenomen talkshow en bijbehorend lesmateriaal worden leerlingen geïnspireerd en uitgedaagd om op het werk van de schrijvers te reflecteren.

Webinars

Dat is echter nog lang niet alles! Alle bovenstaande mogelijkheden gaan gepaard met een reeks webinars met lesbrieven waarin leerlingen ook zelf met literatuur en woordkunst aan de slag gaan. Deze webinars worden op de website van de Dag van de Literatuur exclusief aangeboden aan de deelnemende scholen en kunnen op eender welk moment worden (her)bekeken.

De webinars worden onder andere verzorgd door Thomas Heerma van Voss in samenwerking met het Literatuurmuseum, striptekenaar Margreet de Heer en schrijvers en dichters als Ellen Deckwitz, Jordi Lammers en Lotte Lentes.

Inschrijven voor de Dag van de Literatuur LOKAAL

De presentatoren van de Dag van de Literatuur LOKAAL zijn Oscar Kocken, Marco Martens en Anneroos Goosen. Het volledige programma vind je hier.

Hebt u beslist op welke manier uw school dit jaar de Dag van de Literatuur gaat beleven? Kaartjes zijn te koop in onze webshop.

 

Deel deze pagina:

Nieuws