Dit is de Dag van de Literatuur Lokaal!

Op school, op afstand, en altijd op maat: Passionate Bulkboek doet er alles aan om ook dit schooljaar vele jonge lezers te bereiken in de bovenbouw van havo en vwo. Sinds een aantal weken doorkruist de Dag van de Literatuur Lokaal met een programma vol schrijvers en artiesten het hele land: van Almere tot Zoetermeer en van Vlaardingen tot Venlo. Deelnemen kan nog steeds, lokaal, digitaal en flexibel!

 

Beleef literatuuronderwijs

Dat smaakt naar meer! Nu de lente steeds meer mogelijkheden lijkt te gaan bieden, voegen wij met plezier nieuwe locaties toe aan onze coronaproof literaire tournee langs Nederlandse scholen.

Of dat nu voor de meivakantie is of na de centrale examens, de inspirerende schrijversgesprekken tijdens de Dag van de Literatuur Lokaal bieden een frisse beleving die bijdraagt aan de kerndoelen Nederlands. Jongeren worden enthousiast gemaakt om de besproken boeken te lezen voor de lijst en ervaren daarmee de verwonderende kracht van literatuur!

 

Digitaal en flexibel

Wij passen onze productie makkelijk aan de mogelijkheden bij u op school aan. Ook twee digitale alternatieven voor de Dag van de Literatuur Lokaal bieden kansen. Is een schoolbezoek niet mogelijk? Dan gaan we live via Teams in gesprek met drie schrijvers of leveren we een vooraf opgenomen talkshow aan. Die kan aan de hand van de bijbehorende lessuggesties uitgebreid worden nabesproken in de klas.

De talkshow staat natuurlijk niet op zichzelf. Alle deelnemers aan de Dag van de Literatuur Lokaal krijgen toegang tot 11 bijzondere webinars waarin schrijvers en dichters hen meenemen in de wondere wereld van hun vak. De uitdaging? Zelf je innerlijke schrijver ontdekken. De webinars blijven het hele schooljaar lang online beschikbaar voor alle deelnemers.

Het volledige programma kost ‚ā¨19,50 per leerling (inclusief 9% btw) en kan ook met het Cultuurkaarttegoed worden betaald. Docenten nemen gratis deel.

Doet u met uw leerlingen mee? Neem bij vragen gerust contact op met Programmacoördinator Abraham Meeuwsen via e-mail of telefonisch via 010-2762626.

Deel deze pagina:

Nieuws