Talkshows

Drie leerlingen van een school interviewen drie auteurs in de Willem Burger Zaal. Zij treden op als gastheer en/of -vrouw van een heuse talkshow rondom drie bekende schrijvers. Leerlingen bereiden de talkshow op school voor; zij verzinnen vragen, stellen een draaiboek op en worden hierin begeleid door een professionele talkshowhost.

Gesprekken met schrijvers

Met één klas per keer worden op rustige locaties in het gebouw gesprekken gevoerd met schrijvers. Omdat er een kleine groep deelneemt kan er een echt gesprek ontstaan. Leerlingen bereiden zich in lessen op school goed voor op het gesprek, zodat ze de auteur gerichte vragen kunnen stellen.

Verslaggevers

Enthousiaste leerlingen die van schrijven houden, kunnen hun creativiteit kwijt als verslaggever voor het festivalmagazine. Deze wordt na de Dag van de Literatuur op de website gepubliceerd. Aan de verslaggevers de taak om tijdens het festival auteurs voor een interview te strikken, bezoekers uitspraken te ontlokken en later een verslag te schrijven voor het magazine. Voorafgaand aan de dag krijgen zij een workshop journalistiek.

Workshops

Leerlingen kunnen kennismaken met verschillende kanten van literatuur door een workshop te volgen.

Het workshopaanbod wordt later bekendgemaakt.

Deel deze pagina: