Wil je graag praktijkervaring opdoen in het culturele veld? Passionate Bulkboek zoekt vanaf september 2020 een enthousiaste stagiair(e) die ons team komt versterken voor de Dag van de Literatuur 2021!

Het team
Passionate Bulkboek is dé landelijke organisatie op het gebied van Nederlandse letteren en jongeren. Er wordt door een enthousiast, klein en jong team onder leiding van een projectleider samen met projectmedewerkers en een aantal stagiairs gewerkt aan literaire evenementen, zoals de Jonge JuryDe Inktaap, de Dag van de LiteratuurEr Was EensKort RotterdamsGeen Daden Maar Woorden Festival en de schrijfwedstrijd Write Now!. Kijk voor meer informatie en alle projecten op passionatebulkboek.nl.

Dag van de Literatuur 2021
De Dag van de Literatuur is een tweejaarlijks literatuurfestival voor havo/vwo-leerlingen uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs. De zeventiende editie vindt plaats op 18 maart 2021. Het festival wordt sinds 1989 georganiseerd en is uitgegroeid tot één van de belangrijkste literaire evenementen in Nederland. Een groot aantal prominente en opkomende auteurs uit het Nederlands taalgebied zijn aanwezig en elke editie trekt zo’n vijfduizend bezoekers.

Vanaf september 2020 zoeken wij:
Een enthousiaste stagiair die het team van de Dag van de Literatuur. Je werkt als marketingassistent mee in het team van deze projecten en ondersteunt bij de marketing en communicatie. Ook verzorg je een deel van de communicatie en publiciteit via social media en de websites. Je ondersteunt ook bij de werving van deelnemers aan de symposia, dus je bent niet bang om de telefoon op te pakken.

Wij bieden je een creatieve en dynamische werkplek in hartje Rotterdam in een jong team, waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en eigen initiatief. Je leert tijdens je stage alle aspecten van de evenementenorganisatie in de culturele sector kennen.

Periode:            september – november 2020 (duur in overleg)
Tijd:                   
32 uur p/w
Standplaats:   
centrum van Rotterdam (afhankelijk van coronamaatregelen)
Soort stage:    
meewerkstage
Vergoeding:    
€150,- euro per maand op basis van een 32-urige werkweek. We bieden geen reiskostenvergoeding.

Wat je doet

  • Meedenken in het publiciteitstraject en het (mede)uitvoeren hiervan;
  • Schrijven voor en updaten van website en social media;
  • Werven, informeren en instrueren van vrijwilligers voor het evenement;
  • Inzet voor andere projecten van Passionate Bulkboek indien nodig.

Wie je bent

  • een enthousiaste student (MBO/HBO/WO) of pas afgestudeerd;
  • iemand met een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal;
  • een organisatorisch natuurtalent;
  • zelfstandig werkend, initiatiefrijk, proactief, stressbestendig, doortastend en flexibel.

Solliciteren?

Heb je interesse in deze stage, die goed aansluit op studies met betrekking tot culturele vorming, literatuur en/of event management, stuur dan een motivatiebrief met je CV t.a.v. Eden van der Moere naar eden@passionatebulkboek.nl. Voor eventuele vragen kun je bellen naar 06-31967843.

Deel deze pagina: