Dit is het programma van Dag van de Literatuur 2023

Laten zien dat literatuur niet stoffig of saai hoeft te zijn, dat willen we de aanwezige 3.000 jongeren laten ervaren tijdens de Dag van de Literatuur. Hoe we dat doen? Met een multidisciplinair, crossover-programma waarin literatuur centraal staat.

Zo beginnen we de dag met een breakdance-optreden van wereldkampioene India Sardjoe en haar dansgroep Heavy Hitters. Het evenement wordt officieel geopend door de staatssecretaris van Cultuur en Media, Gunay Uslu. We vervolgen met een poetry slam tussen oudgediende Adriaan van Dis en jong gezicht Suzanne Krijger.

Nog niet overtuigd? Maar liefst 29 auteurs zullen aanwezig zijn op de Dag van de Literatuur. Onder deze auteurs zijn oude bekenden als Arthur Japin, Ronald Giphart, Manon Uphoff, Abdelkader Benali en Ester Naomi Perquin en nieuwe gezichten, waaronder Sholeh Rezazadeh, Splinter Chabot, Carmien Michels, Gershwin Bonevacia en Joost Oomen. De vo-leerlingen en mbo-studenten bevragen auteurs, volgen literaire workshops, kunnen boeken laten signeren en genieten van voordrachten.

De achttiende editie

Op donderdag 23 maart organiseert stichting Passionate Bulkboek, in samenwerking met stichting Lezen, de achttiende editie van de Dag van de Literatuur in de Doelen, Rotterdam. Het programma duurt van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Bekijk het programma

 

 

Deel deze pagina:

Nieuws