Tijdens de Dag van de Literatuur treden zowel prominente als opkomende auteurs op in talkshows, geven interviews, dragen voor en signeren hun werk. Naast heel veel literatuur is er ook aandacht voor andere kunstdisciplines, zoals film, cabaret, muziek en dans, al dan niet in combinatie met literatuur.

PASSIONATE BULKBOEK

Passionate Bulkboek is dé landelijke organisatie op het gebied van Nederlandse letteren en jongeren. Passionate Bulkboek ontwikkelt activiteiten met als doel jongeren te interesseren voor culturele uitingen in het algemeen en letteren in het bijzonder. Jongeren worden zowel bereikt via educatieve projecten in het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs als via vrijetijdsactiviteiten.

Anno 2018 is Passionate Bulkboek, naast de Dag van de Literatuur, verantwoordelijk voor de educatieve projecten De InktaapDe Jonge Jury en Er Was Eens. Voor docenten organiseert Passionate Bulkboek de Dag van het Literatuuronderwijs. Op de vrijetijdsmarkt organiseert Passionate Bulkboek Geen Daden Maar Woorden FestivalWrite Now! en de Anna Blaman Prijs.

Deze projecten resulteren in circa dertig uitvoeringen op jaarbasis, uiteenlopend van een workshop schrijven voor vijftien jongeren in Groningen, de viering van de Jonge Jury Lokaal tot de Dag van de Literatuur voor vijfduizend scholieren in de Doelen te Rotterdam.  De organisatie biedt enerzijds grote landelijke activiteiten aan in met name in haar standplaats Rotterdam, maar zoekt tevens haar doelgroep op in de regio.

Deel deze pagina: