De eerste namen voor de Dag van de Literatuur 2025 zijn bekend!

Op donderdag 20 maart 2025 vindt de negentiende editie van de Dag van de Literatuur plaats in de Doelen in Rotterdam! Dit is het unieke tweejaarlijkse literatuurfestival voor leerlingen uit de bovenbouw havo/vwo én voor mbo-studenten. Vol enthousiasme kunnen we deze namen alvast bevestigen: Hanna Bervoets, Alex Boogers, Boekenweekauteur Splinter Chabot, oudgediende Adriaan van Dis, Arthur Japin, Esther Naomi Perquin, Poëzieboys, Rotterdamse stadsdichter Elfie Tromp, Tommy Wieringa, Manon Uphoff en Maartje Wortel.

Bestel nu uw tickets – u kunt (deels) betalen met het Cultuurkaarttegoed van uw school:

Bestel tickets

 

Leerlingen ontmoeten auteurs
Tijdens de Dag van de Literatuur ontmoeten leerlingen en studenten bekende en opkomende auteurs. Ze stellen de auteurs hun prangende vragen over boeken, de kunst van het schrijven en het schrijversbestaan. De jongeren laten hun zelf meegebrachte of net gekochte boeken signeren en nemen selfies met hun favoriete auteurs. De bezoekers luisteren naar voordrachten, zijn aanwezig bij vraaggesprekken en gaan in gesprek met de auteurs tijdens talkshows, waarbij leerlingen en studenten zelf de talkshowhosts zijn.

Multidisciplinair programma
Niet alleen krijgen deze jongeren een beeld van het schrijverschap en de literaire werken van de aanwezige auteurs, ook bewonderen ze literatuur in combinatie met verschillende kunstdisciplines. Zo kijken leerlingen naar filmvertoningen, muziekperformances, dans en kleinkunst.

Houd onze website in de gaten voor programma-updates of abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang als eerste de nieuwe namen in uw inbox.

Deel deze pagina:

Nieuws