Boek & Film: Anton de Kom, Ik zal gehoord worden

Tijdens dit programmaonderdeel komen scenarioschrijver Philip Delmaar (El Houb), regisseur Edson de Conceicao (Rampvlucht) en co-producenten Ray Blinker en Vincent Berkleef praten over een nieuwe film die op dit moment in productie is: Anton de Kom – Ik zal gehoord worden.

Deze film vertelt het verhaal van het veelbewogen leven van de Surinaams – Nederlandse schrijver, activist en verzetsstrijder Anton de Kom, auteur van het boek: ’Wij slaven van Suriname’’. Verscheurd door het onrecht van kolonialisme, maatschappelijke uitbuiting en het verraad van zijn moederland. Vereerd, verbannen, vervolgd en gek verklaard, vond hij toch de kracht om het verhaal te vertellen dat generaties zou inspireren, tot aan de dag van vandaag.

Anton de Kom – Ik zal gehoord worden wordt een historisch drama, met een aangrijpend verhaal, authentiek en urgent, gebaseerd op waargebeurde feiten en grondig onderzoek. Met tijdlijnsprongen van de jaren zestig in Nederland, wanneer Surinaams-Nederlandse studenten het boek Wij slaven van Suriname herontdekken, naar het persoonlijke leven van Anton en zijn vrouw Nel en hun jonge kinderen, in de jaren ’30 en ’40 in Suriname en Nederland.

-
Boek & Film
Van Weelde zaal

Deel deze pagina: