Lessuggestie 5: Kader Abdolah

Eén van de aanwezige auteurs op de Dag van de Literatuur 2019 is Kader Abdolah. Met behulp van een videoregistratie van een interview met Abdolah en bijbehorende lessuggestie kunt u gelijk aan de slag met de voorbereiding op de Dag van de Literatuur in de klas.

Bekijk het interview met Kader Abolah. Hij vertelt over zijn leven in Iran, het vroegere Perzië en zijn leven als vluchteling op weg naar Nederland. Rode draad in zijn betoog is dat hij zichzelf een doel heeft gesteld en naar dit doel gewerkt heeft. Hij geeft aan dat iedereen een of meerdere dromen moet hebben om succesvol te worden en hard moet werken om de dromen te realiseren. Via het verhaal over de vertaling van de Koran vertelt hij dat hij gelooft in de goede en mooie kwaliteiten van de mens.

De opdracht is een stelopdracht. Beschrijf een eigen toekomstdroom waaraan je wilt werken of waar je al aan werkt om gelukkig te worden of te zijn in het leven. Wat betekent dit gelukkig zijn voor jou en hoe wil je dit bereiken? Wie inspireert jou hierin en op welke manier? Kun je het opstel in een enerverende en overtuigende wijze schrijven zodat anderen gaan geloven in de realiseerbaarheid van jouw toekomstdroom? Deel jullie toekomstdromen met je klasgenoten.

Deel deze pagina:

Lessuggesties